Spoelhuls Bobbinwork

BERNINA - Spoelhuls voor Bobbinwork

be.spoelh.bobbinwork
 
79,00
+

BERNINA Cordonnet spoelhuls voor Bobbinwork 
De spoelhuls met zwarte scharnierklepje (CB-grijper) wordt voor dik ondergaren, zoals bvb cordonnet gebruikt.
Bij dikke garens moet de draadspanning namelijk losser dan bij normale garens zijn, zodat dit beter van het spoeltje loopt en een perfecte steek ontstaat. De spanning kan gemakkelijk worden aangepast door de kleine schroef aan de zijkant van de spoelhuls losser of vaster aan te draaien. Gebruik hiervoor de handige kleine schroevendraaier die met de meeste BERNINA naaimachines wordt meegeleverd.
Tip : Stel de spanning zeer los in om smalle bandjes of elastiek op de spoel te gebruiken. Deze zijn dan aan de onderkant van het naaiwerk zichtbaar (deze techniek wordt ook "bobbinwork" genoemd). Bij het gebruik van normaal garen en een losse spanning wordt het garen naar de bovenkant getrokken en ontstaat een interessant effect aan de bovenkant van het naaiwerk. De cordonnet spoelhuls met zwart scharnierklepje is alleen beschikbaar voor BERNINA naaimachines met CB-grijper, dus alleen voor machines met een maximale steekbreedte van 5,5 cm. Opgelet, machinegroep A* = niet bruikbaar voor Bernina 1630.

 

BERNINA  Rode Bobbinwork spoelhuls voor B7-serie
Deze spoelhuls wordt gebruikt voor dikkere draden, zoals de cordonnet die niet door het naaldoog getrokken kan worden.
Tip : Voor een eenvoudiger gebruik  hoeft de draadspanning niet meer via de spoelhuls afgesteld te worden. Alle instellingen verlopen via de bovendraadspanning. Op basis van de draaddikte moet het garen voorzichtig door de geleiding van de spoelhuls getrokken worden, zodat de draad niet uit het apparaat springt. Hiervoor kunt u het garen met de bijgevoegde lus door de geleiding halen of de draad tegen de spoelhuls drukken als u het garen met de hand doorhaalt. De Bobbinwork spoelhuls kan gevuld worden met diverse soorten garen. Met deze spoelhuls naait u gemakkelijk decoratiesteken of uit de vrije hand met effectgaren, lintjes, metaal- of elastiekdraad.